Vremea pe 9 zile Curs valutar Netul.ro pe facebook
Filme noi. Program cinema

Programe pentru editarea pozelor

06 Dec 2011, 23:19 | Categoria: Calculatoare | 3170 afisari

Cati dintre voi nu ati vazut coperti de reviste, ziare, panouri, afise si multe alte lucrari de publicitate cu imagini prelucrate. Ei bine, e de inteles ca acestea sunt realizate, cu un program de modificat poze sau chiar mai multe programe de specialitate.

Ei bine, poate ca unii dintre voi vreti doar sa modificati putin o imagine, si nu neaparat sa o publicati sau sa o comercializati, atunci puteti folosi diferite programe de poze care sa se potriveasca cerintelor voastre, pentru ca asa ca si calculatoarele, telefoanele pana si masinile cand le cumparam le luam dupa anumite cerinte, criterii, asa e si cu softurile aceastea, e important sa folosesti, acel soft care se potriveste cu ceea ce vrei tu sa faci. Astfel ca, daca doresti numai sa modifici putin din dimensiunea unei imagini, sau sa decupezi, atunci sunt cateve programe de editat, simple, usoare, printre care, poate unele le-ai deja instalate chiar pe calculatorul tau, ca de exemplu programul Paint de la windows 7 , are deja incorporat aceste instrumente de a modifica poza, si nu este necesara downloadarea si instalarea altor programe aditionale.

Daca doresti sa modifici ceva mai mult decat dimensiunea unei imagini, atunci trebuie sa folosesti un program de modificat imagini ceva mai complex, precum Corel Draw sau Photoshop, desigur mai sunt si altele, chiar am incercat si un program de modifica poze online, pe care il poti folosi pentru a-ti edita fotografiile sau alte imagini pe care doresti sa le folosesti la vreun proiect.

Pentru Web design, eu recomand sa folosesti Photoshop, sau Adobe Fireworks, amandoua au tool-uri si alte instrumente, plugin-uri care sa va ajute sa editati imaginile in asa fel incat sa fie potrivite pentru export web sau alte aparate mobile precum smartphone-uri si tablete.

Pentru grafica pe calculator, si chiar si web design daca e cazul, recomand Adobe Illustrator, poate cel mai bun program de editat imagini vectoriale, care pot fi usor de redimensionat si editat fara pierderi de calitate. Desigur aceste programe sunt folosite mai ales pentru animatii flash, sau alte aplicatii web care necesita imagini de dimensiuni diferite.

Poate ati vazut pe internet asa zisele manipulari foto sau "photo manipulation" in engleza, unde poze simple, pot deveni adevarate opere de arta, ei bine acestea sunt in mare parte modificate cu photoshop, si intradevar acest program are puterea de a face lucuri incredibile cu imaginile, sunt o multime de efecte ce pot fi adaugate si alte lucruri ce poti face cu o poza, totul depinde de tine si de imaginatia ta.

Aceste programe de editat imagini, nu sunt neaparat greu de folosit, iar cine este pasionat de asa ceva, poate sa invete foarte repede cum sa le foloseasca. Sunt o multime de tutoriale pe internet, si alte cateva mii de blog-uri si forum-uri unde sunt explicate mai pe indelete bazele, si chiar cum sa adaugati anumite efecte unei poze, logo sau orice ati vrea sa faceti.

Cateva sfaturi pentru a va usura cautarea unui program de acest gen pentru fiecare dintre voi si anume:

- Inainte de a va modifica imaginea, vedeti ce caracteristici are, ce rezolutie are, cat de clara e, culorile cum sunt, daca are nevoie de modificari la contratst si luminozitate, daca persoana din imagine a fost fotografiata si are ochi rosii, trebuie sa va ganditi ce vreti sa schimbati inainte de cum ar trebui sa schimbati.

- Pentru ce va fi folosita poza finala, pentru export web, va fi publicata pe un album personal online, daca doresti sa o publici pe facebook, flickr, picasa, sunt programe de editat online, in care va puteti incarca poza foarte usor de pe aceste retele sociale, si sa le modificati cu acestea, iar daca doresti ca imaginea sa fie folosita ca si logo, sau poate vreti sa faca parte dintr-un design web, trebuie din nou sa folositi un program care va permite sa modificati dimensiunea si rezolutia in asa fel incat sa se incadreze website-ului si iar sa nu ocupe mult spatiu, altfel riscati ca ea sa se incarce foarte greu.

- Daca imaginea pe care o modificati doriti sa fie printata, atunci din nou este indicat sa folositi un program care va permite sa lucrati in sistemul de culori CMYK (Cyan, Magenta, Yellow, Black), culori pe care imprimantele le foloseste pentru a lista imaginile, si nu RGB sistemul de culori pentru display-ul monitoarelor.

Daca ti-a fost util acest articol, te rugam sa apesi pe butonul "Recomanda":

Cautare in articole:

Cele mai recente articole:

cazare
Cazare Costinesti
Cazare Straja

Cele mai citite articole: